Toestellen
21 september 2011 - Ron Smeets

Eerste quad core smartphone komt van Meizu?

Meizu was de afgelopen jaren vooral in het nieuws vanwege haar, schaamteloze, iPhone klonen en de vele beloftes dat die toestellen over de hele wereld gelanceerd zouden worden. Echter, de meeste Meizu's zijn tot nu toe nog niet verder gekomen dan de Chines markt, het thuisland van de fabrikant. Daar heeft ook Apple een rol in gespeeld want zoals iedereen weet laten die geen gras groeien als het gaat over nagemaakte producten ;-)

Welnu, de nieuwste 'grote aankondiging' van Meizu betreft een smartphone, de Meizu MX, met een quad-core processor.

Als de Chinese fabrikant haar beloftes dit keer wel nakomt, dan wordt de Meizu MX 's werelds eerste quad-core smartphone. Op de teaser (pers)foto is in ieder geval een toestel te zien dat wel heel erg veel op de iPhone 4 lijkt. Ofwel, nieuw voor de Apple juristen ;-))

Overigens heeft Meizu twee verschillende versies van de MX, als de foto's kloppen (zie hieronder) een upgrade van de Meizu M9, in haar planning staan. Naast het quad-core model wordt ook een, goedkopere, dual-core variant verwacht. Beide toestellen worden verder uitgerust met een 4 inch touchscreen display (960 x 640 pixels). De dual-core versie heeft 16GB geheugen en de quad-core 32GB. Verder wordt nog gespeculeerd over een 8 megapixel camera, een front cam, HSPA+ support en een verwisselbare accu. We zullen zien.

Via (Chinees)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.