Toestellen
17 november 2010 - Ron Smeets

Eerste (prototype) preview van de Sony Ericsson X12 (Anzu)

Reviews van prortypes moet je natuurlijk altijd met wat korreltjes zout nemen. Vaak is bij die toestellen de software nog (lang) niet af en in sommige gevallen kan dat ook gelden voor de gebruikte hardware en afwerking van de materialen.

Toch hebben de boys van Mobile Review hun prototype van de Sony Ericsson Xperia X12 (aka Anzu) aan een preview onderworpen. Hun oordeel, voor zover dat nu dus al relevant mag zijn, is niet echt positief.

Ten eerste heb ik in het artikel even gezocht naar de bevestiging (of ontkenning) van de eerder uitgelekte specificaties van de X12. Volgens Mobile Review wordt het toestel voorzien van een 4.3 inch LCD display (geen s-LCD dus) met een resolutie van 854 x 480 pixels. De camera is een 12 megapixel model met 720p HD video opname functie maar in dit prototype werkte die opties nog niet.

De processor is een 800MHz Qualcomm MSM7230. De X10 had de 1GHz Snapdragon processor aan boord dus dat lijkt een stap terug maar volgens de reviewer werkt de X12 met deze processor sneller en soepeler dan de X10 met z'n 1Ghz Snapdragon. Letwel: op het gereviewde prototype zat nog gewoon 'standaard' Android 2.1, zonder Sony Ericsson's eigen UI. Als de X12 op de markt komt, begin 2011, dan zal hij uitgerust worden met Android 2.2 (Froyo). De 2.3 upgrade (Gingerbread) wordt rond de zomer verwacht.

Al met al vinden de boys van Mobile Review dat de Sony Ericsson X12 geen hoogvlieger zal worden. Daarvoor biedt het toestel, in hun ogen, te weinig nieuwe features vergeleken met concurrenten als de Galaxy S en de Desire HD, om nog maar te zwijgen over de nieuwe Galaxy S 2, aldus Mobile Review.

Zoals gezegd, reviews van prototypes moet je niet altijd té serieus nemen want de nadelen, zowel op soft- als hardware gebied kunnen natuurlijk nog weggepoetst worden voordat het toestel in de winkels ligt. Oordeel zelf maar, de complete preview kun je hier nalezen. Nog enkele foto's: SE-X12-MReview-a SE-X12-MReview-b SE-X12-MReview-d SE-X12-MReview-c

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.