Entertainment
11 september 2005 - Ron Smeets

Eerste phonefoto verkocht door papperazzi

Het Britse foto-agentschap Scoopt heeft voor het eerst in haar bestaan een camphone papperazzi foto verkocht aan een uitgever.

Het agentschap moedigt burgers al geruime tijd aan zich niet in te houden al ze een beroemdheid of anderszins 'interessante' gebeurtenis zien terwijl ze een camphone bij de hand hebben.

Met deze eerste verkoop, waarmee overigens een bescheiden bedrag gemoeid was, hoopt Scoopt natuurlijk dat mensen zoals u en ik extra gemotiveerd raken om zich als amateur papperazzi op te werpen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.