Geruchten
28 juli 2009 - Ron Smeets

Eerste Philips Android gespot

Toen Philips enkele jaren geleden haar mobiele telefoon afdeling aan Chinezen verkocht liep hier in het Westen eigenlijk al niemand meer met een mobieltje van onze nationale technologische trots rond.

Inmiddels hebben ik al heel veel Chinese Philips toestellen voorbij zien komen, met name de Xenium modellen, die volgens mij ook bij ons (redelijk) succesvol zouden kunnen worden.

Als klap op de vuurpijl lijkt Philips zich nu ook te gaan bezig houden met de nieuwste Smartphone trend: Android. Tenminste, als de geruchten hierover juist zijn.

Een Chinese bron claimt namelijk de eerste foto's van een Android-based Philips toestel in handen te hebben gekregen. Het zou de V808 moeten worden. Verdere specs die genoemd worden zijn een 3.2 inch HVGA touchscreen display en een 3.2 megapixel camera. Uiterlijk ziet de Philips V808 er niet bijzonder spectaculair uit. Hij heeft wel wat weg van de 'oude' Omnia, toch?

Philips-Android-b Philips-Android-a Philips-Android

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.