Wearables
22 mei 2015 - Ron Smeets

Eerste Pebble Time exemplaren verlaten eind deze maand de fabriek Investeerders krijgen hun Pebble's over enkele weken, de rest van de wereld moet nog even wachten

Enkele maanden geleden introduceerde Pebble haar nieuwste smartwatch, de Pebble Time, als een Kickstarter project. Vandaag maakt de fabrikant bekend dat de eerste exemplaren van het nieuwe slimme horloge vanaf 27 mei uitgeleverd gaan worden. Iedereen die een Pebble Time 'besteld' heeft via het zogenaamde bonus programma voor investeerders kan zijn of haar bestelling de komende dagen bevestigen zodat de slimme horloges verstuurd kunnen worden, aldus de fabrikant.

Later dit jaar zal de Pebble Time, zo is de verwachting, voor iedereen beschikbaar komen. Hieronder staan enkele korte demovideo's van het slimme horloge die door de fabrikant zelf gemaakt zijn.

Pebble Time heeft een nieuw e-paper-kleurenscherm. Hierdoor ziet alles er nog mooier uit, is de tijd altijd in beeld en is het scherm ook buiten in de zon goed afleesbaar. Vergeleken met een lcd- of oled-scherm, is het energieverbruik minimaal, waardoor de batterij van Pebble Time tot 7 dagen meegaat.

De nieuwe Pebble beschikt nu ook over een microfoon, zodat je eenvoudig een gesproken bericht verstuurt of voor jezelf een reminder opneemt. Dankzij de nieuwste technologie is hij volledig bestand tegen water. Dus trek je baantjes en spring op je surfplank met de Pebble Time gewoon om je pols.

Pebble Time is verder 20% dunner dan de originele Pebble. Het ergonomisch-gebogen ontwerp zit comfortabel om ieders pols. De wijzerplaat is van krasbestendig Gorilla Glass en de kast eromheen van roestvrij staal. De polsband heeft verder een quick-release-mechanisme waarmee het personaliseren van je Pebble eenvoudig is. Pebble Time heeft ook een slimme poort, wat hardwareontwikkelaars in staat stelt eenvoudig extra sensoren en slimme polsbandjes direct aan het horloge te koppelen.

En even als andere Pebble-smartwatches, is ook deze ontworpen om perfect samen te werken met zowel iPhones als Android-smartphones. Pebble Time werkt met iPhone 4s en nieuwere iPhones, die draaien op iOS 8. Ook alle Android 4.0+-telefoons van onder meer Samsung, HTC, Sony, LG, Google, Motorola, Xiaomi en meer werken met Pebble Time.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.