Nieuws
03 november 2014 - Ron Smeets

Eerste outlet store voor smartphones De Phone House gaat tweedehands en overjarige toestellen verkopen

Nederland telt al heel wat zogenaamde Outlet Center's; een winkelcentrum waar in zogenaamde 'Factory Stores je tegen met kortingen dure merkkleding en andere producten kunt kopen. Outlet Center's zijn razend populair want wie wil nu geen korting?

De Phone House introduceert vandaag als eerste in Nederland een telecom Outlet Zone. Daar worden smartphones verkocht tegen hoge kortingen.

Er zijn twee afdelingen in de Outlet Zone; 'Zo goed als nieuw' en 'Buitenkansjes'. Die eerste spreekt voor zich. Daar worden tweedehands smartphones verkocht die gerefurbished zijn. Deze toestellen zijn volledig nagekeken, schoongemaakt en worden voordat ze verkocht worden van de nieuwste software updates voorzien. Het aanbod loopt uiteen van de iPhone 5S tot de Samsung Galaxy S4 en de LG Optimus L5 II en de korting op de nieuwprijs bedraagt maximaal 40%.

Op de afdeling 'Buitenkansjes' van de Outlet Zone worden nagelnieuwe smartphones verkocht waarvan, bijvoorbeeld, de verpakking iets beschadigd is of toestellen die uit zogenaamde restpartijen komen. De korting die gegeven wordt is variabel maar bedraagt gemiddeld 25%. Voordeel is natuurlijk dat deze toestellen helemaal nieuw zijn.

De Phone House geeft op alle toestellen die op de twee afdelingen van de Outlet Zone verkocht worden bovendien 1 jaar garantie en net als bij nieuwe aankopen kun je ze binnen 30 dagen ruilen als blijkt dat je toch liever een ander model hebt.

Shoppen in de Outlet Zone kan zowel online als offline. De webwinkel is sinds deze week geopend en de komende tijd worden ook Outlet Zone's ingericht in tien Phone House winkels waaronder Den Haag, Enschede, Zwolle, Almere en Arnhem.

Het idee om een Outlet Store voor smartphones te beginnen vind ik zo gek nog niet. Het concept van de Outlet Store's spreekt voor zich en is zoals gezegd behoorlijk populair in Nederland. En de verkoop van tweede hands, refurbished, producten is iets dat Apple bijvoorbeeld ook al doet en iedereen weet inmiddels wel hoe populair Marktplaats en eBay zijn. Letwel, wanneer je een tweedehands computer of smartphone op een van deze sites van particulieren koopt dan kun je natuurlijk nog meer besparen, maar dan krijg je uiteraard geen (omruil)garantie. Ik ben dan ook benieuwd of het net zo druk wordt in de Outlet Zone van de Phone House als op een gemiddelde zaterdag of koopzondag in Batavia Stad, Rosada of McArthur Glen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.