Nieuws
06 januari 2012 - Ron Smeets

Eerste omzet én winstdaling van HTC in twee jaar

Het zat er al aan te komen na de omzetdaling in November en de 'winstwaarschuwing' die daarop volgde, maar HTC heeft het afgelopen kwartaal (Q4 2011) voor het eerst in twee jaar haar winst zien dalen. Niet echt het beste moment voor een dergelijk resultaat want doorgaans staat Q4 van een jaar bekend als het beste kwartaal voor mobiele fabrikanten.

De netto winst (voor belasting) van HTC daalde in Q4, vergeleken met een jaar geleden, ruim 25% naar zo'n 335 miljoen Euro (zie tabel hieronder).

Natuurlijk is één ietwat minder kwartaal nog geen teken dat het vanaf nu bergafwaarts zal blijven gaan met HTC, maar de vraag of de Taiwanese fabrikant haar top wellicht bereikt heeft, is wel degelijk weer relevant. De komende maanden en kwartalen zullen moeten uitwijzen of dat al dan niet het geval is.

Via: HTC (pdf)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.