Nieuws
03 november 2014 - Ron Smeets

Eerste officiële Microsoft Lumia smartphone komt binnenkort En dan is het Nokia merk op smartphones echt verleden tijd

De naam, websites en alle andere uitingen zijn, of worden omgedoopt van Nokia Lumia naar Microsoft Lumia maar tot nu toe stond de naam Nokia nog altijd op de Lumia's die sinds de definitieve overname van de Finse telefoonfabrikant door Microsoft. Maar daar komt nu ook heel snel verandering in, aldus Tuula Rytilä, hoofd marketing van Microsoft's telefoon divisie.

In een vraaggesprek met Nokia Conversations (nog niet omgedoopt ;)) liet zij desgevraagd namelijk doorschemeren dat het eerste (echte) Microsoft Lumia toestel 'binnenkort' gepresenteerd gaat worden.

Wat voor een toestel dat dan wordt? Daarover zei ze natuurlijk nog niets. Want er worden nooit uitspraken gedaan over toekomstige producten. Die zin kan kunnen vrijwel alle PR- en Marketing medewerkers van alle fabrikanten zo ongeveer wel dromen. Maar goed, deze uitspraken van Rytilä bevestigen eerdere berichten dat de naam Nokia helemaal zal verdwijnen uit de smartphone markt.

Verderop in het gesprek werd Tuula ook nog even gevraagd naar nieuwe producten met het Nokia merk. Het is nu goed om te weten, voor zover dat nog niet duidelijk was, dat Nokia als toestelmerk voorlopig zal blijven gebruikt worden voor low-end feature phones. Geen smartphones dus. Kortom, de naam Nokia verdwijnt niet helemaal, maar het wordt straks goed zoeken als je persé nog met een Nokia telefoon gezien wilt worden. Misschien maar een Nokia 130 erbij nemen dan, naast mijn iPhone, Android of Microsoft Lumia? 

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.