Entertainment
09 mei 2006 - Ron Smeets

Eerste officiële foto van de PS3

Je kunt duidelijk merken dat de E3 gamebeurs in volle gang is. Eerder vandaag hadden we al het gerucht over een portable XBox en kort daarna zagen we de eerste officiële foto van de PS3 verschijnen.

Er zullen echter maar weinigen zijn die de console nog niet gezien hadden, maar het echte nieuws is dan ook de controller. Dit (foto) is ‘m dan. Duidelijk anders dan de ‘boomerang’ versie (klik verder voor foto) waarover de afgelopen maanden zoveel te doen was. Eigenlijk valt de uiteindelijke versie van de PS3 controller ook een beetje tegen, vind ik dan. Hij lijkt namelijk wel erg veel op die van een ‘oude’ PS2.

Tijdens Sony’s perspresentatie op de E3 werd ook defintief duidelijk dat de PS3 begin november in de winkels zal liggen. Sony verwacht tegen die tijd voldoende voorraad te hebben want hij komt tegelijkertijd uit in Europa, Japan, Australië en Noord Amerika.Gerelateerde links:
PS3 komt voor de kerst
Werkende PS3 in Taipei
PS3 in juni in productie?
PS3 begin november in de winkel voor 322 Euro
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.