Geruchten
09 september 2009 - Ron Smeets

Eerste officiele foto van de BlackBerry 9700 Bold opgedoken

Dat de populaire BlackBerry Bold weldra een opvolger zal krijgen is niet zo verwonderlijk. In het geruchtencircuit gaan al maanden afbeeldingen en zelfs een videopreview rond van de BlackBerry Onyx, het toestel dat alom gezien wordt als dé opvolger van de Bold.

Op het Engelse Cio dot com is nu een officiele afbeelding (grote versie hieronder) van de BlackBerry 9700 Bold, zoals de Onyx officieel zal gaan heten, opgedoken. T-Mobile USA had de afbeelding naar de beheerder van de site gestuurd en vóórdat ze hem een embargoverklaring lieten tekenen heeft hij de foto snel online gezet. Als het geen afgesproken werk is tussen T-Mo en Cio, dan zal dit wel een van zijn laatste T-Mobile primeurs zijn ;-))

De meeste specs van deze nieuwe Bold waren al uitgelekt in eerdere geruchten. Zo heeft het toestel een 3.2 megapixel camera, quad-band GSM met 3G support, WiFi en GPS en het lijkt erop dat de 9700 Bold ook een iets snellere processor gekregen heeft. Verder wordt nog gesproken over UMA ('Skypen') via WiFi. BlackBerry-Bold-9700-a

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.