Geruchten
16 november 2011 - Ron Smeets

Eerste Nokia Windows 8 Tablet komt in juni 2012

De combinatie Nokia en Tablets is de afgelopen weken weer meer in het nieuws door uitspraken van Stephen Elop dat hij wel potentie ziet in Windows 8 als Tablet OS.

Welnu de directeur van Nokia in Frankrijk, Paul Amsellem, heeft nu geroepen dat de Finse fabrikant in juni van 2012 inderdaad met een Windows 8 Tablet op de proppen gaat komen.

Hij deed deze bijzondere uitspraak tegenover de Franse krant Les Echos waar hij sprak over de lancering van de Lumia 800, die ook in Frankrijk vanaf deze week verkrijgbaar zal zijn. Letterlijk zei hij: "Et en juin 2012, nous aurons une tablette fonctionnant sous Windows 8". Dat laat weinig ruimte voor speculatie volgens mij ;-)

Over het eerste Windows Phone 7.5 toestel van Nokia zei hij tevens dat we die moeten vergelijken met een BMW 5-serie. "Binnenkort zullen we een 7- en een 3-serie ernaast positioneren". Die 3-serie moge duidelijk zijn, dat is de Lumia 710. Over het 7-serie model gaan alleen nog geruchten, ofwel de Nokia Ace ;-)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.