Nieuws
06 december 2011 - Ron Smeets

Eerste Nokia update voor de Lumia 800 vanaf 7 december, 19u

Nokia heeft gisteren naar mij bevestigd dat de eerste update voor de Lumia 800 op 7 december, vanaf 19u, uitgerold zal worden.

Het gaat om een update naar Windows Phone versie 7.10.7740.16, aldus Jurgen Thysmans, de PR voorlichter van Nokia Benelux.
UDPATE (17u05)
: Vanaf hier heb ik vonochtend dus twee dingen door elkaar gehaald. Dat ga ik nu even rechtzetten ;-)

De Nokia update die vanaf 7 december, 19u, uitgerold gaat worden zal gefaseerd beschikbaar komen voor de Lumia 800 modellen. Het kan dus enkele dagen tot weken duren voordat iedereen de updatemelding op zijn of haar toestel zal zien. Voordat je deze update installeert moet je eerst de Windows Phone update, dat is die dus met versienummer 7.10.7740.16, geinstalleerd hebben. Die update wordt momenteel al uitgerold dus de kans bestaat dat je daarvan op je Nokia Lumia 800 al een melding hebt ontvangen. Wees gerust, uiteindelijk zal het toestel, wanneer je bovengenoemde Windows Phone update nog niet uitgevoerd hebt op het moment dat je de updatemelding van Nokia ontvangt, zelf ook zorgen dat eerst de Windows Phone update uitgevoerd wordt alvorens de Nokia update geinstalleerd gaat worden. Voor beide updates heb je  de Zune software nodig.

Wat de update precies zal inhouden is formeel nog niet bekend gemaakt, maar vermoedelijk gaat het om de eerste van de beloofde twee updates die de prestatie van de accu en de camera verder moet verbeteren.
De Nokia update zal de prestaties van de Lumia 800 op een aantal punten verbeteren. Naar verwacht wordt met de update de acculevensduur (uithoudingsvermogen en verbruik) beter. Tevens zal de Nokia update enkele verbeteringen aanbrengen en de geluidskwaliteit van de Lumia 800. Over veranderingen aan de camera (software) is op dit moment nog niets bekend.

Natuurlijk zal ik deze update asap (direct nadat ik een updatemelding van Nokia ontvangen heb dus) op mijn testexemplaar van de Lumia 800 installeren en kort daarna hier berichten over de verbeteringen (of niet ;-)). Overigens staat er op dit moment, voor mijn toestel althans, ook al een update klaar (die ik nog niet geinstalleerd heb), maar dat is volgens Nokia niet de update van de Finnen zelf.

UPDATE (07-12, 13u10): Zojuist ontving ik van Nokia een uitgebreide email met alle details van de updates (Windows Phone en Nokia zelf) die nu en in de komende weken (vanaf vanavond 19u00 dus) uitgerold worden. Om verdere verwarring te voorkomen heb ik de complete email hieronder bijgevoegd.

Momenteel is er een Windows Phone update beschikbaar (het is een Microsoft update die via notificatie op je toestel wordt gepushed en die via Zune te downloaden is). Het gaat hierbij om een WP update en NIET om een Nokia update. De SW versie is 7.10.7740.16 (zie link voor details)

Vanaf vanavond zal de Nokia update beschikbaar zijn via Zune:
· De update zal zichtbaar zijn als ‘Nokia update for Windows Phone’
- SW versie: 1600.2479.7740.11451
- Grootte: 38 MB (update duurt ca. 40 minuten via Zune)
- Niet alle consumenten zullen de Zune update op hetzelfde tijdstip/ zelfde dag kunnen installeren (gebeurt gefaseerd om kwaliteit te waarborgen).

Verbeteringen op volgende gebieden:
· Opladen van het toestel
- Voicemail notification
- Antwoorden op emails is verbeterd voor Microsoft Exchange 2003 gebruikers
- Audiokwaliteit
- Display switching in fel licht

Mochten klanten de Microsoft update niet hebben geïnstalleerd op het moment dat de Nokia update beschikbaar is, zullen ze één update in één klik kunnen uitvoeren. Zune zal in dat geval eerst de WP update uitvoeren en daarna automatisch checken voor de Nokia update en deze update automatisch uitvoeren. Begin 2012 volgt er een nieuwe nieuwe update met verdere verbeteringen. We houden jullie hierover op de hoogte.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.