Geruchten
15 maart 2011 - Ron Smeets

Eerste Nokia met Windows Phone 7 komt in 2012?

Sinds de bekendmaking van de 'adoptatie' van Windows Phone 7 als nieuwe smartphone OS door Nokia wil natuurlijk iedereen (nou, ja, velen van ons) weten wanneer we de eerste WP7 Nokia in de winkels mogen gaan verwachten.

De Indiase Marketing Director van de Finse fabrkant, D Shivakumar (foto), heeft gisteren geroepen dat het nog zo'n 12 maanden zal duren. Als hij gelijk krijgt dan zou dit dus betekenen dat we dus nog tot 2012 zullen moeten wachten.

Op zich is het natuurlijk niet zo vreemd dat Nokia en Microsoft behoorlijk wat tijd steken in de ontwikkeling van de eerste Windows Phone 7 Nokia. Ten eerste zijn er voldoende (techinsche) uitdagingen die opgelost moeten worden en ten tweede kunnen beiden bedrijven het zich niet meer permitteren om met een product op de markt te komen waarvan vervolgens blijkt dat het toch niet helemaal zo soepel en goed werkt als verwacht. Kortom, ze moeten hun zaakjes nu voor de volle 200% in orde hebben voordat ze iets (een toestel) naar buiten brengen.

Vorige week werd al bekend dat Nokia een jaar of twee nodig heeft om het huidige Symbian, als (high-end) smartphone OS uit te faseren en dat er de komende periode (1 a 2 jaar) zeker ook nog nieuwe Symbian smartphones te verwachten zijn.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.