Tablets
15 april 2014 - Ron Smeets

Eerste Nokia Lumia tablet medio mei naar Nederland

Nokia heeft gisteren bekend gemaakt dat de Lumia 2520, die eind oktober vorig jaar al onthuld werd, tablet vanaf medio mei in de Nederlandse winkels zal liggen. Nou ja, alleen bij BCC dan want die winkelketen heeft een exclusieve verkoopdeal met de Fins-Amerikaanse fabrikant voor Nederland bedongen. Online is de tablet natuurlijk wel gewoon ook te koop in de Nokia Store.

De Lumia 2520 is voorzien van Windows 8.1 RT inclusief Office 2013 waardoor hij dus ook prima te gebruiken is voor zakelijke toepassingen.

Qua specs heeft de tablet naast het 10.1 inch full HD IPS display onder andere een 2.2GHz quad core processor (Qualcomm Snapdragon 800) met een Andreno 330 grafische rekenchip en 2GB RAM. De 32GB geheugen kan eventueel nog uitgebreid worden met een microSD kaartje. Verbinden kun je behalve via WiFi ook via 3G of 4G netwerken, mits je er de juiste simkaart met abonnement in stopt natuurlijk.

Skypen, of videobellen, kun je met de 2 megapixel front camera en aan de achterzijde zit ook nog een prima 6.7 megapixel camera met Carl Zeiss lens, zoals je dat van Nokia mag verwachten. De accu zou genoeg capaciteit moeten leveren om 8 tot 10 uur te kunnen werken. Bovendien zorgt de meergeleverde lader ervoor dat je de Lumia 2520 binnen één uur voor 80% kunt opladen.

De prijs van de Lumia 2520 gaat 499 Euro bedragen. Op zich redelijk gelijk met de ons omringende landen. In Engeland kost hij 399 pond (adviesprijs). Voor diegenen die het toestel ook als 'mini laptop' willen gaan gebruiken is er een toetsenbord cover met ingebouwde extra accu, goed voor 5 uur meer (werk)plezier, een touchpad en twee USB poorten. Die zijn natuurlijk altijd handig voor het koppelen van, bijvoorbeeld, een bedraadde muis als je niet met de touchpad overweg kunt of extra geheugen. De cover gaat 149 euro kosten.

Zelf heb ik de tablet gisteren heel even kunnen proberen. Hij oogt zeer fraai, ondanks het feit dat Nokia er voor gekozen heeft om in Nederland alleen de zwarte uitvoering, zonder Lumia kleurtjes dus, te gaan voeren. Verder is hij, zo op het eerste gezicht, ook erg snel. De touchpad van de cover vond ik iets minder soepel functioneren. Die was mij iets te klein en niet optimaal gepositioneerd waardoor ik zat er nogal eens naast zat. Kwestie van gewenning wellicht, maar daarvoor zal ik hem langer moeten uitproberen, binnenkort.

Via: Nokia

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.