Nieuws
11 november 2009 - Ron Smeets

Eerste Nederlandse iPhoneDevCamp

PERSBERICHT - iPhoneDevCamp, een van 's werelds meest prestigieuze evenementen voor jonge iPhone app-ontwikkelaars, komt op 25 november voor het eerst naar Nederland.

In de Amsterdamse Westergasfabriek kunnen iPhone app-ontwikkelaars samen nieuwe applicaties ontwikkelen, Mac OSX-applicaties leren migreren naar iPhone-applicaties en reeds ontwikkelde applicaties testen en optimaliseren.

De top van nationale en internationale creatieve en innovatieve ondernemers neemt deel aan het iPhoneDevCamp zoals gastheer Dom Sagolla, een van de oprichters van Twitter. iPhoneDevCamp vindt plaats voorafgaand aan iCE Amsterdam, de meerdaagse internationale conferentie voor iedereen die zich zakelijk en professioneel bezighoudt met mobiele toepassingen, strategie, marketing of ontwikkeling.

Deelnemers aan iPhoneDevCamp zijn onder andere Dom Sagolla, founder van Dollar App, ontwikkelaar van toepassingen voor iPhone. Dom was ingenieur bij het MIT Media Lab en co-creëerde Twitter in 2006. Hij schreef hierover een boek getiteld "140 characters". Joe Pezzillo was hoofd onderzoeker bij het Apple Lectronic Media Lab en oprichter van een van de eerste internet radiostations in 1996. Jonathan Wright is een iPhone-ontwikkelaar en architect met meer dan 15 jaar ervaring met Apple-technologie. Mike Lee, is een van 's werelds beste programmeurs. Hij heeft gewerkt aan sommige van de bekendste titels in de App Store, waaronder de Obama-app in 2008.

iPhoneDevCamp is een stichting die bijeenkomsten organiseert gericht op het ontwikkelen van applicaties voor de iPhone en iPod Touch, met gebruik van zowel de 'native' SDK als ook van andere webstandaarden. Eerdere iPhoneDevCamp evenementen vonden plaats bij Adobe Systems in San Francisco, in juli 2007 en augustus 2008. De meest recente vond plaats bij Yahoo in Sunnyvale, augustus dit jaar. iPhoneDevCamp wordt bezocht door ontwikkelaars, webontwikkelaars, interface-ontwerpers en testers. Bezoekers kunnen nieuwe apps ontwikkelen voor de iPhone, MacOSX applicaties migreren naar de iPhone en applicaties testen en optimaliseren.

iPhoneDevCamp heeft geen relatie met Apple, Inc.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.