Toestellen
26 oktober 2005 - Ron Smeets

Eerste multimedia player GSM op komst

Samsung heeft aangekondigd dat men, natuurlijk weer alleen in Korea, binnenkort de eerste PMP (Portable Multimedia Player) GSM uit zal brengen.

Het toestel heeft, behalve natuurlijk een bel-functie, een 2MP cam, draaibaar scherm en TVout aansluiting. Hiermee kunnen films dus niet alleen op het postzegelformaat scherm van de GSM gekeken worden, maar met de juiste kabel ook op een TV scherm worden gedisplayd.

Standaard wordt het toestel uitgerust met ca. 200Mb geheugen, maar er zal ook een MMC Card optie in zitten om er nog eens 256Mb bij te kunnen prikken.

Koreanen die dit toestel willen kopen moeten rekening houden met een aanschafprijs van ongeveer 500 Euro.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.