Nieuws
14 maart 2007 - Jeroen de Hooge

Eerste ‘Movel’ in Nederland

Schrijver Thomas van Aalten heeft de conventionele wetten van de literatuur weer eens getart. In samenwerking met het bedrijf The Saints Content Creators zal van Van Aalten een roman verschijnen die alleen te lezen is vanaf een mobieltje.

Van Aalten kwam eerder in het nieuws met de podcast van zijn laatste roman Coyote (2006). Met het verschijnen van Exile is weer een nieuwe medium aangeboord. De tekst zal nergens anders gepubliceerd worden dan op de mobiel. De publicatie van Exile is een initiatief van The Saints en de auteur zelf, er heeft zich geen uitgeverij mee bemoeid.

Vanaf vandaag (de start van de boekenweek) kan de Movel van Exile gedownload worden op meer dan 150 soorten mobiele telefoons, na het verzenden van een SMS met de tekst MOVEL1 naar 4443 (€0,40cent + datakosten). Aanschaf van de Movel na de boekenweek kost €4,50. De Movel hoeft slechts eenmalig gedownload te worden en kan vanaf dan altijd (gratis)gelezen worden. Het lezen van de tekst op het scherm werkt volgens de bedenkers ‘verbluffend goed’ en is ideaal voor onverwachte momenten dat je moet wachten: zo heb je altijd een boek bij je.

Voor meer info klik hier.Gerelateerde links:
Lees je boek op je mobieltje
Eerste echte SMS boek
Babyboek voor vaders nu ook mobiel te lezen
Bijbel in SMS vorm
Mobiele bibliotheek
Over de auteur: Jeroen de Hooge
 
Jeroen is werkzaam als Managing Director bij The Blog Idea Factory BV, uitgever van ondermeer Dutchcowboys, Travelvalley & Carrepublic. Behalve liefhebber van tech & gadgets is hij ook Audigek.