Nieuws
05 november 2007 - Ron Smeets

Eerste mobieltjes met 'Google OS' in 2008

Gisteren was min of meer al (definitief) duidelijk dat de veelbesproken Google-, of GPhone, geen fysiek toestel zal worden maar een Open Software Platform genaamd 'Android' waaraan ruim 30 bedrijven, varierend van Telco's tot Toestelmakers deelnemen.

Vandaag werd 'Android' ook officieel geintroduceerd. Vooralsnog wordt er door de 34 deelnemende bedrijven hard ontwikkeld waarbij iedereen natuurlijk de nadruk legt op zijn of haar expertise; Qualcomm en Intel voor de processoren, NVidia voor de grafische interface, Slype voor het VoIP gedeelte etc.

Uiteindelijk is het de bedoeling dat de eerste toestellen, die gemaakt zullen worden door HTC, LG, Samsung en Motorola al in 2008 op de markt gaan komen in diverse landen waaronder de VS, China, Japan, Duitsland en Italie. Hiervoor worden natuurlijk de deelnemende Telco's ingeschakeld zoals T-Mobile, NTT DoCoMo en Sprint.

Rest nog de vraag wat Google's eigen inbreng (en winstkansen) zullen zijn, maar dat lijkt een inkoppertje: Apps (Search, Earth, Mail etc) en natuurlijk Ads. . .Gerelateerde links:
Google OS wordt maandag aangekondigd
Google Phone nog slechts een kwestie van tijd
Eerste foto's van HTC's Google Phone uitgelekt
Foto's van de Google Phone uitgelekt (alweer!?!)
HTC levert dit jaar nog 50.000 Google Phones
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.