Toestellen
14 juni 2008 - Ron Smeets

Eerste mobieltje met ingebouwde projector

Het toestel ziet er niet bepaald sexy en strak uit maar volgens de makers zou dit wel de eerste mobiele telefoon ter wereld zijn met een ingebouwde projector.

Of dat helemaal juist is waag ik te betwijfelen want dit idee hebben we de afgelopen jaren al eens vaker de revue zien passeren.

Maar goed, het toestel, afkomstig van de Chinese fabrikant CKING, werd voor het eerst aan het publiek getoond tijdens de IMIE2008 beurs in China.

Zoals op de foto's hieronder te zien is heeft CKING er een heuse projectorlamp ingbouwd. Het zal mij benieuwen hoe warm die lamp wordt want bij normale beamers kan die temperatuur aardig oplopen.

De User Interface heeft overigens verdacht veel weg van die van de iPhone.Gerelateerde links:
Bouw je eigen HD projector
LG Chocolate projector
LED projector in een GSM
Concept Smartphone met ingebouwde beamer
Motorola fabriceert toestel met ingebouwde beamer
Nieuw: projector op je mobiel!
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.