Toestellen
07 november 2014 - Ron Smeets

Eerste Microsoft Lumia wordt 11 november gepresenteerd Teaser afbeelding lijkt op eerder gelekte RM-1090

Microsoft heeft vanochtend op het 'oude' Nokia Conversations blog een teaser gepubliceerd van een nieuwe Lumia die op 11 november, over enkele dagen dus al, gepresenteerd gaat worden.

De kans is heel erg groot dat dit de langverwachte eerste Nokia-loze Lumia smartphone wordt. Mogelijk zelfs het toestel waarvan enkele dagen geleden al specs en een paar afbeeldingen opdoken. Op de nieuwe teaser foto is in ieder geval te zien dat het toestel dezelfde oranje kleur heeft. Ook wordt een front camera getoond. 

Veel meer wordt nog niet onthuld, maar Microsoft heeft de hashtag #morelumia gelanceerd dus de kans bestaat dat er vóór dinsdag 11 november nog meer tipjes van de sluier opgelicht worden.

Intussen blijft het dus nog even speculeren wat Microsoft voor de wereld in petto heeft als eerste Lumia smartphone zonder Nokia logo. De eerdere geruchten spraken onder andere over een 5 inch scherm, quad core, 1.2GHz, processor, een 5 megapixel camera en andere mid-range specs. Daarbij werd ook een VGA front camera genoemd. We zullen het wel zien.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.