Geruchten
08 juni 2015 - Ron Smeets

Eerste 'live' kiekjes van de 8 inch Galaxy Tab S2 duiken op Foto's tonen de voor- en achterzijde van de nieuwe Samsung tablet

Deze week is het precies een jaar geleden dat Samsung de Galaxy Tab S serie aan de wereld presenteerde. Geruchten over de opvolgers, de Tab S2, doen al een tijdje de ronde. Zo zouden ze dunnere randen en iets kleinere schermen. Eerder doken ook al vermeende (pers)renders van de nieuwe tablet(s) op.

Dit weekend zijn de eerste 'live' kiekjes van de 8 inch versie van de Galaxy Tab S2 opgedoken. Uiteraard gaat het hier om onbevestigde foto's, maar ze zijn wel afkomstig van de Taiwanese FCC.

Op de foto's zijn de zijkanten van de nieuwe tablet niet te zien. Die zouden meer moeten lijken op die van de Galaxy S6, aldus eerdere geruchten. De positionering en het design van de camera lijken dat overigens wel te bevestigen, evenals de home button aan de voorzijde. Met 5.4 millimeter zou het ook de dunste tablet, van dit moment, worden.

In de recente geruchten worden ook de specs van de nieuwe Galaxy Tab S2 8.0 genoemd. Die komen, uiteraard, grotendeels overeen met die uit eerdere berichten:
- 8 inch Super AMOLED display (2048 x 1536 pixels)
- Exynos 7420 processor (1.9 GHz octa core)
- 3GB RAM
- 16 of 32GB geheugen (plus max. 128GB microSD optie)
- 8 megapixel camera aan de achterzijde
- 2 megapixel front camera

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.