Geruchten
07 april 2011 - Ron Smeets

Eerste 'live' kiekje van de Nokia C5-04 gespot

De eerste geruchten, compleet met een (getekende) afbeelding, over een volgende generatie van de Nokia C5, de C5-04, doken in februari al op.

MobileSyrup claimt nu het eerste 'live' kiekje van dit toestel, dat de 5230 zou moeten gaan vervangen, op de kop te hebben getikt. Informatie over een (eventuele) Europese release is er nog niet, maar wellicht dat daarover volgende week, als Nokia een aantal Symbian aankondigingen gaat doen, meer bekend wordt.

Behalve de foto (grote versie hieronder) wordt ook gespeculeerd over de specs van de NOkia C5-04. Zo zou hij, behalve een 3.2 inch touchscreen display, ook voorzien zijn van het Symbian S60 5th Edition OS, een 5 megapixel camera, Bluetooth, een 3.5mm audio aansluiting en 1000mAh accu. Het prijskaartje zou rond de 150 dollar (ca 110 Euro) gaan bedragen. Kortom, als de geruchten kloppen, een low-mid range Symbian toestel.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.