Geruchten
27 januari 2011 - Ron Smeets

Eerste live foto's van een 'knoppenloze' HTC gespot

Een paar weken geleden dook er al eens een render op van een nog onbekende HTC Smartphone waarop, aan de voorzijde, geen enkele knop te bekennen was. Omdat het een tekening betrof hoefde dat natuurlijk helemaal niets te zeggen.

Vanavond zijn echter twee 'live' kiekjes opgedoken van een 'knoppenloze' HTC Smartphone. Het toestel is voorzien van het Verizon Logo dus dit model is (nog) niet bedoeld voor de Europese (GSM) markt.

Hij  lijkt verder ook niet op het toestel waarvan eerder vandaag enkele kiekjes opdoken en dat hoogstwaarschijnlijk de Desire 2 gaat worden.

Uiterlijk zorgt de chromen rand rondom het toestel er, samen met de ronde hoeken, voor dat hij iets te veel op de iPhone 3GS lijkt. Draai je deze HTC om, zie de tweede foto hieronder, dan springt meteen een rare verdikking aan de achterzijde in het oog. Dat is overigens een 'design element' dat HTC ook toegepast heeft bij de Droid Incredible, ook een Amerikaans model. Verder zijn op de achterzijde van deze nieuwe HTC ook een cameralens (met behoorlijk grote afmetingen) en twee LED flistlampjes te zien.

Al met al is het toestel op de foto's mijns inziens niet echt herkenbaar als een HTC. Wellicht dat het feit dat de kiekjes gepost werden op een Chinees forum nog een rol zal blijken te spelen. In de zin van: 'Chinese namaak wellicht?" We zullen zien. HTC-Knoppenloos-Rumor-2701-a HTC-Knoppenloos-Rumor-2701-b Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.