Accessoires
16 november 2012 - Marloes de Hooge

Eerste 'Lighting' speaker docks van JBL

JBL heeft twee nieuwe speaker docks aangekondigd die voor het eerst native support hebben voor de nieuwe Lightning connector van Apple. De JBL OnBeat Micro en de Venue LT zijn speciaal gemaakt voor de nieuwe Lightning-uitgang die tegenwoordig te vinden is bij de iPhone 5, iPad Mini, de vierde generatie Retina iPad en de nieuwe iPod Touch modellen. De speaker docks hebben ook support voor non-Lightning apparaten via een vertrouwde usb-poort. 

De JBL OnBeat Micro is een ultra-portable speaker dock die speciaal gemaakt is om te passen in een rugtas.  De OnBeat Micro kan vijf uur meegaan wanner gebruik gemaakt wordt van de batterijen. Het apparaat kan ook de iPhone 5, de iPod touch 5e generatie en de nieuwe iPod nano opladen wanneer de ingebouwde AC adapter gebruikt wordt via de Lightning-connector. Er is ook en app voor het apparaat verkrijgbaar waarmee playlists gemaakt kunnen worden, de volume aangepast kan worden en gezocht kan worden via de albumcovers.

De JBL OnBeat Venue LT heeft een verstopte Lightning-connector achter het JBL logo op de voorkant van de speaker. Het apparaat is speciaal ontworpen voor de iPad Mini, maar kan ook gebruikt worden met de nieuwe iPad met Retina scherm. Het gebruikt Harman's TrueStream Bluetooth om draadloos te kunnen streamen, wat ook de mogelijkheid geeft om het apparaat te verbinden met acht apparaten. Ook bij dit apparaat is er een bijbehorende app verkrijgbaar.

De JBL OnBeat Micro zal te koop zijn voor 99 dollar, terwijl de OnBeat Venue LT te koop zal zijn voor 199 dollar. Beide modellen zijn te vinden via JBL.com. 

Over de auteur: Marloes de Hooge
 
Marloes is editor in chief van DutchCowboys en Travelvalley. Ze is gek op schrijven, reizen en hardlopen. Momenteel werkt ze aan haar eerste boek, een droom die uitkomt. Mail: marloes@dutchcowboys.nl - marloes@travelvalley.nl