Geruchten
13 november 2012 - Ron Smeets

Eerste kiekjes van een nieuwe Acer Chromebook gelekt

Op een Franse website zijn de eerste kiekjes uitgelekt van een nieuwe Acer Chromebook, de AC710. Over de specs is helaas nog niets bekend maar de kans is groot dat de AC710 vergelijkbaar wordt met de eerder al gepresenteerde AC700

Die heeft een 1.6GHz Intel Atom processor, 11.6 inch HD scherm (1366 x 768 pixels), 16GB SSD geheugen, 3 USB aansluitingen, een 1.3 megapixel (web)cam, WiFi en een simkaart ingang voor 3G (HSPA) verbindingen.

UPDATE (13u25): Zoals ook in de reacties al werd opgemerkt is deze Acer Chromebook gisteravond al officieel gepresenteerd door Google. Hij kost 199 dollar en is in in de VS vanaf vandaag al te koop bij de Google Play Store en BestBuy dot com. Het artikel van mij stond al een tijdje in de tijdlijn te wachten (voorgeprogrammeerd) voor publicatie om 0u05, afgelopen nacht. Tsja, soms kan het snel gaan in gadgetland ;-)

Asus-AC710-Chromebook-a Asus-AC710-Chromebook-b Asus-AC710-Chromebook-c Asus-AC710-Chromebook-d 

Bron (Franstalig)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.