Geruchten
14 oktober 2008 - Ron Smeets

Eerste kiekjes van de SE Kate

Het misterie van de Sony Ericsson Kate of Filippa lijkt opgelost. Tenminste, als deze nieuwe geruchten kloppen. Hij lijkt er namelijk sterk op dat het hier niet gaat om één nieuwe Cybershot phone met twee codenamen maar daadwerkelijk twee verschillende nieuwe Sony Ericsson camphones.

Op SEMC Blog zijn, met dank aan forum bezoeker BST-38 (ook de typenaam van een Sony Ericsson accu), de eerste duidelijke afbeeldingen opgedoken van de Kate en dat toestel ziet er beduidend anders uit dan de eerste Kate die vanaf nu dus verder door het leven zal moeten gaan als de Filippa ;-) Tot Sony Ericsson de echte naam bekendmaakt natuurlijk.

Qua specs is de Kate duidelijk minder goed voorzien dan de Filippa. Ze moet het namelijk doen met een 3.2 megapixel camera en een LED flitser. Verder heeft de Kate wel een bewegingssensor en foto-tools zoals gezichtsherkenning, Photo fix en Smile Shutter. Veel meer is er op dit moment nog niet over bekend.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.