Geruchten
07 februari 2011 - Ron Smeets

Eerste kiekjes van de Nokia E6-00 gespot

Een maand geleden doken al enkele foto's op die met de nog onbekende Nokia E6-00 gemaakt zouden zijn. Dit weekend werden de eerste kiekjes van het toestel zelf gespot, als de geruchten kloppen natuurlijk ;-))

De Nokia E6-00 op de foto's hiernaast en -onder lijkt erg veel op de huidige E5 en de 'oude' E71, maar dan met wat uitgebreidere specs. Niet echt spectaculair als je het mij vraagt.

De foto's zijn in handen gekomen van Engadget via een 'anonieme bron' (natuurlijk ;-)) en inmiddels heeft Eldar Murtazin, van het Russische Mobile Review, het bestaan van de Nokia E6-00 ook al bevestigd. Over de specs is nog niet al te veel uitgelekt.

Gespeculeerd wordt onder andere over Symbian^3 als OS, een 8 megapixel camera met dual LED flitser en front camera (zijn beiden ook op de foto hieronder te zien), een display met VGA (640 x 480) resolutie en quad band GSM met 3G (UMTS / HSPA) support. Nu nog wachten op de officiele bevestiging en presentatie van Nokia zelf. Nokia-E6-00-b Nokia-E6-00-a

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.