Geruchten
17 november 2012 - Ron Smeets

Eerste kiekjes van de Meizu MX2 gespot

Meizu stond jarenlang bekend als een van de vele Chinese Namakers. Ze richtten zich met name op dat populaire toestel van die fabrikant met dat stukje fruit in de naam ;-) Na wat verloren rechtzaken en juridische dreigementen besloot Meizu haar 'copy-paste' acties ietwat in te perken en op de Android trein te springen.

De komst Meizu MX, helaas niet naar Nederland, was daar een voorbeeld van. Er gaan al langer geruchten rond over een opvolger. Die is nu gespot. Zie hier de eerste gelekte kiekjes van de Meizu MX2.

OK, iets van een iPhone gelijkenis is nog steeds wel te zien in de huidige Meizu's, maar het is niet meer zo schaamteloos als enkele jaren geleden. Van de andere kant, wanneer Apple de meeste Samsung Galaxy's nog steeds als 'schaamteloze kopieën van de iPhone ziet, dan zou de Meizu MX2 toch ook wel in dat rijtje passen.

Over de specs van de Meizu MX2 is nog niet heel veel bekend. Gesproken wordt over een quad core processor en een scherm met een resolutie van 1280 x 768 pixels. Het toestel zou eind deze maand, 27 november (zie derde afbeelding hieronder), in China gepresenteerd worden. De kans dat de Meizu MX2 ook naar Nederland gaan komen (als de geruchten kloppen) lijkt klein.

Meizu-MX2-a Meizu-MX2-b Meizu-MX2-c

Bron (Chinees)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.