Geruchten
23 oktober 2015 - Ron Smeets

Eerste kiekjes van de Lumia 650 duiken op De volgende betaalbare Windows 10 smartphone van Microsoft?

Terwijl de Lumia 950 (XL) en Lumia 550 nog niet in de winkels liggen zijn online al de eerste vermeende kiekjes van een volgende (betaalbare) Lumia smartphone opgedoken. Dit zou de Lumia 650 moeten worden en daarmee hoogstwaarschijnlijk dus de opvolger van de Lumia 640. Van dat toestel bestaat natuurlijk ook een XL variant, maar het is nog niet bekend of de Lumia 650 ook een compacte en 'phablet' uitvoering krijgt.

Volgens de bron van het eerste plaatje is de typenaam overigens nog niet zeker. Voor zover bekend is de projectnaam van deze nieuwe Lumia 'Saana'. Over de specs wordt verder ook nog niets gemeld.

Vlak na het online verschijnen van de eerste afbeelding kwam de beruchte @evleaks met een kiekje waarop de achterzijde van de 'Saana' te zien zou zijn. Opvallend is dat de camera van deze nieuwe Lumia duidelijk groter is dan die van de Lumia 640. Hij lijkt feitelijk heel sterk op die van de Lumia 950. Bovendien is te zien dat de camera van de Saana iets uitsteekt. Uiteraard geeft Microsoft nog geen reactie op deze geruchten. Als het inderdaad de Lumia 650 wordt dan denk ik dat het toestel pas begin volgend jaar onthuld gaat worden, waarschijnlijk tijdens of rondom het MWC in Barcelona, eind februari. Afwachten dus maar.

Bron (afbeelding 1), Bron (afbeelding 2)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.