Geruchten
10 oktober 2016 - Ron Smeets

Eerste kiekjes van de HTC smartwatch Er wordt al drie jaar gespeculeerd over dit slimme horloge

De verhalen over een op komst zijnde smartwatch van HTC zijn vergelijkbaar met die van het monster van Loch Ness. Er wordt al jaren over gesproken en gespeculeerd, maar bewijs dat hij bestaat is er eigenlijk niet.

Tot dit weekend, en dan bedoel ik die Taiwanese smartwatch, niet het Schotse monster ;) Online zijn enkele kiekjes opgedoken van een smartwatch met HTC logo. Verder valt het Under Armour logo ook op. Dat zou er op kunnen duiden, en dat lijkt ook logisch, dat de slimme wearable onderdeel gaat uitmaken van de Health Box, of daar toch in ieder geval mee gekoppeld kan worden.

Op een van de afbeeldingen is ook de (code)naam van het toestel te zien; halfbeak.

Verder valt op dat HTC ook lijkt te hebben gekozen voor een rond desig en een 'ouderwets' bandje met dito sluiting. Aan de achterzijde zijn het oplaadpunt en een (hartslag) sensor te zien. Qua specs worden Android Wear en een schermresolutie van 360 x 360 pixels genoemd.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.