Geruchten
27 januari 2015 - Ron Smeets

Eerste kiekjes en specs van de Huawei P8 gespot Opvolger van de Ascend P7 ziet mogelijk ook in Barcelona het daglicht

De geruchtenmolens voor het MWC dat over goed vijf weken los barst in Barcelona draaien overuren. Huawei gaat daar mogelijk meerdere toestellen onthullen. Eerder werden al de Mate 7 Plus en Mate 7 Compact genoemd en nu zijn ook de eerste foto's en specificaties van de P8 opgedoken. Uiteraard hult de fabrikant zich in stilzwijgen voor wat betreft al deze geruchten. Waar rook is, is vuur zullen we maar zeggen. De vraag is hoe groot het Huawei vuur in Barcelona wordt.

De P8 is de beoogde opvolger van de Ascend P7. Huawei heeft onlangs besloten de naam Ascend te laten vallen. Op het toestel dat op de gelekte foto's staat geen Huawei merknaam maar gewoon 'Phone'. Dat is op zich vreemd maar het kan natuurlijk een prototype zijn. Verder valt ook op dat de onderzijde van het toestel niet meer de bekende 'bolle' rand heeft zoals dat bij de Ascend P7 en P6 wel het geval was. Helemaal duidelijk is het niet te zien, maar de afgeronde hoeken doen vermoeden dat Huawei voor een iets ander design gekozen heeft. Uiteraard moet bij dit soort geruchten ook altijd weer een slag om de arm gehouden worden.

De specs die de bron van deze kiekjes vermeld spreken over een toestel met een 64-bit Kirin 930 processor, uit de eigen keuken van Huawei, met 3GB RAM en een 5.2 inch full HD display (1920 x 1080 pixels). Verder worden nog een 13 megapixel camera met optische beeldstabilisatie en een 2600 mAh accu genoemd.

Tot slot wordt nog gespeculeerd over het moment van presentatie. De Huawei P8 zou namelijk NIET tijdens de MWC presentatie van de Chinese fabrikant onthuld worden maar op een apart, eigen, event ergens in het tweede kwartaal van dit jaar.

Bron (Twitter)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.