Geruchten
05 september 2012 - Ron Smeets

Eerste kiekje van een BlackBerry 10 smartphone?

Begin mei, tijdens BlackBerry World in Orlando, toonde RIM al een 'Dev-alpha' BlackBerry 10 toestel. Die zou, zo werd toen gezegd, totaal niet lijken op de definitieve (eerste) BB10 smartphone van de Canadese fabrikant. Nu is dat met een full touchscreen toestel al lastig genoeg.

Kijkend naar de vermeende eerste echte foto van wat een BlackBerry 10 toestel zou kunnen zijn kan ik niet anders dan concluderen dat die er inderdaad niet veel anders uitziet dan het 'Dev-alpha' toestel van enkele maanden geleden.

Natuurlijk zijn het allemaal nog geruchten dus het zou zo maar kunnen dat ook dit gelekte kiekje toebehoort aan een (vroeg) prototype. De eerste echte BB10 smartphones verschijnen immers pas begin volgend jaar (over een maand of zes dus) in de winkels. Tot die tijd kan nog heel wat veranderen aan het design. Alhoewel, het blijft natuurlijk een full touchscreen toestel ;-))

Ter vergelijk nog even een kiekje van de Dev-alpha BB10: BB10-Dev-Alpha-s2

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.