Geruchten
25 januari 2013 - Ron Smeets

Eerste kiekje van de Huawei Ascend P2 opgedoken

Ruim een week geleden doken de specificaties van de Huawel Ascend P2 op. Als die kloppen, het zijn nog geruchten, dan wordt de opvolger van de Ascend P1 er zeker eentje om in de gaten te houden. Met een 1.8 Ghz quad core processor, 13 megapixel camera, LTE support en een 5 inch scherm zou de Ascend P2 zich technisch in ieder geval meten met de meeste concurrenten.

Vandaag is een perskiekje van het toestel uitgelekt. Daarop is in ieder geval een 13 megapixel camera te zien. Verder valt op dat het toestel, net als de P1, erg dun is. 

Op het scherm is verder ook nog te zien dat de Ascend P2 uitgerust wordt met Jelly Bean en Huawei's eigen Emotion UI die enkele maanden geleden gepresenteerd werd. Enfin, nu maar afwachten op de eerste officiele berichten uit het kamp van de Chinese fabrikant.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.