Toestellen
20 mei 2013 - Redactie MobileCowboys

Eerste Jolla toestel met SailFish OS aangekondigd

Afgelopen week werd het duidelijk dat Jolla vandaag een presentatie zou geven waar veel internationale pers voor uitgenodigd was. En zojuist heeft Jolla in Finland hun eerste Sailfish OS toestel aangekondigd. Het toestel verschijnt pas eind 2013 en zoals veel dingen bij Jolla gaat ook de lancering van het toestel anders dan bij de gevestigde orde.

Wat betreft hardware heeft Jolla een 4G toestel gepresenteerd met een 4.5 inch Estrade scherm, een dual core processor (welke snelheid is nog bekend) verder krijgt het Sailfish toestel een 8MP AF camera, 16GB opslag uit te breiden met microSD, een verwisselbare accu en een verwisselbare cover.

Het SailFish OS toestel heeft veel weg van de Nokia N9 maar kan dus gecustomized worden door de achterkant van het toestel in de gewenste kleur te gebruiken. Daarnaast heeft Jolla het OS op de telefoon geschikt gemaakt voor bepaalde Android apps, welke dat precies zijn is nog niet duidelijk.
presentation-08
Zoals eerder gezegd, het toestel komt pas aan het eind van 2013 op de markt en die markt een een geselecteerde markt. Welke markt dat precies is, is nog niet bekend maar in ieder geval zal Finland tot een van de markten behoren waar het Jolla toestel verkrijgbaar zal zijn. Zo vertelde Marc Dillon ons eerder.
presentation-01
presentation-02
Om het SailFish toestel ook daadwerkelijk op de markt te krijgen, heeft Jolla de steun nodig van zoveel mogelijk participanten oprichter Marc Dillon verteld in de onderstaande video hoe je "The movement" kan ondersteunen.

Via join.jolla.com kan je meer te weten komen over het pre-order programma van de fabrikant. Tot slot nog enkele afbeeldingen van het eerst Jolla toestel met Sailfish OS.

presentation-04
presentation-07
presentation-09
presentation-11
presentation-13
presentation-15

Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl