Geruchten
17 april 2013 - Ron Smeets

Eerste Jolla smartphone wordt begin mei gepresenteerd?

Tijdens mijn interview met Marc Dillon liet hij al doorschemeren dat de eerste Jolla smartphone(s) met het Sailfish OS nog dit jaar op de markt zouden komen. Volgens het Finse DigiToday zal Jolla begin mei al een toestel presenteren.

Bijzonder is echtter dat ook melding gemaakt wordt van het voornemen om early adopters, die zich snel inschrijven voor een toestel, de mogelijkheid krijgen om hun Jolla te laten personaliseren en zo in het bezit te komen van een unieke smartphone.

De pre-order periode start medio mei. Het geld dat daarmee verdiend wordt zal door Jolla gebruikt worden als investering in de verdere ontwikkeling en productie van het OS en de toestellen. Dat betekent dus ook dat early adopters hun toestel direct zullen moeten afrekeken. In ruil daarvoor krijgen ze dan, als ze dat willen, wel een one-of-a-kind smartphone. Het is nog niet duidelijk in welke landen de eerste Jolla te koop zal zijn, en of wij dus ook aan de 'customize actie' kunnen meedoen.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.