Geruchten
19 augustus 2005 - Ron Smeets

Eerste iTunes GSM van Nokia ?!

Als we de geruchten uit Finland (in het Fins) moeten geloven, dan wordt de voor het eind van dit jaar geplande Nokia N91 de eerste iTunes GSM GSM.

Technisch gezien is hij er klaar voor, compleet met 4 Gb Harddisk. Wat echter belangrijker is dat, mocht het waar zijn, dit een enorme Finse coup ten opzichte van Motorola zou zijn. De Amerikanen daar roepen namenlijk al maanden lang dat zij de eerste iTunes GSM op de markt gaan brengen.

Volgens Mobile Tracker zijn er echter problemen tussen Motorola en Apple over de manier van communiceren naar de potentiele klanten. De telefoonboer roept in de markt doorgaans maanden van te voren al over de komst van nieuwe producten, terwijl Apple de tijd tussen het roepen en de daadwerkelijke levering liefts zo kort mogelijk houdt.

Overigens ontkent men bij Nokia dat de N91 de eerste iTunes GSM wordt, maar dat zegt in deze wereld natuurlijk nog niets. Hoe langer dit namenlijk een gerucht blijft, des te meer aandacht het toestel krijgt.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.