Nieuws
25 oktober 2014 - Ron Smeets

Eerste iPhone 6 verkoopdag in China rustig verlopen Geen lange rijen en vooral het afhalen van bestellingen

Vooraf werd gesproken over zo'n 20 miljoen voorbestellingen van de iPhone 6 en 6 Plus in China. Dat deed niet veel goeds voorspellen voor de winkellancering die vandaag van start ging in het land van de lange muur.

Inmiddels is het alweer avond in Beijing, Shanghai en Hongkong en de eerste berichten spreken over een rustig verlopen eerste verkoopdag. Geen extreem lange rijen voor de verschillende winkels maar toch vooral kopers die hun toestel vooraf al besteld hadden en die op een bepaald tijdstip konden komen ophalen.

Daarnaast werden de toestellen in China meteen ook bij resellers en provider winkels verkocht. Ook die werkten met bestelsystemen. Daardoor waren er dus veel meer verkooppunten, vanaf middernacht, waar de toestellen afgehaald konden worden. Bij een van de grootste Apple Stores in Beijing stonden om acht uur vanochtend amper 100 kopers te wachten. Daarvan had meer dan 90% een afspraak om de bestelde toestellen op te halen.

Misschien ook een idee voor de lancering van nieuwe iPhones in de rest van de wereld? Vorige maand, in Oberhausen, stonden midden in de nacht al bijna 1000 fans te wachten en uiteindelijk gingen, vele uren later, honderden uitgeputte klanten onverrichter zake weer naar huis.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.