Geruchten
23 december 2014 - Ron Smeets

Eerste informatie en specs van de Samsung SM-G430 verschijnen online Een nog onbekende smartphone met een 5.5 inch full HD scherm

Op elk moment van het jaar werkt Samsung zonder enige twijfel aan meerdere nieuwe smartphones en zo af en toe lekt er wel eens wat uit van een toestel waar verder nog niets over bekend is. Ik heb het dan natuurlijk niet over de nieuwste Note of Galaxy (S, Alpha etc) want daarover wordt het hele jaar door gespeculeerd.

De afgelopen uren is voor het eerst informatie opgedoken over de nog onbekende SM-G430 van de Koreaanse fabrikant; een smartphone (of kleine phablet) met een 5.5 inch full HD (1920 x 1080 pixel) scherm. Diverse bronnen hebben de hand weten te leggen op delen uit het XML profiel van het toestel en een Indiaas import document waaruit blijkt dat er al R&D exemplaren (hele vroege prototypes) in omloop zijn binnen de gelederen van Samsung.

Uit de gelekte informatie valt op te maken dat de SM-G430, behalve dus dat 5.5 inch full HD scherm, uitgerust is met een 2.5GHz processor, vermoedelijk de Snapdragon801 (quad core). Verder wordt melding gemaakt van 4G/LTE support (max 150 Mbps) en Android 4.4.4 KitKat. Foto's zijn er nog niet.

Bron (Importdocument), Bron (XML profiel screenshots). Het complete XML profiel kun je hier bekijken (totdat het eventueel offline gehaald wordt).

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.