Toestellen
16 maart 2015 - Ron Smeets

Eerste indruk van de Samsung Galaxy S6 en Galaxy S6 edge (video) Korte hands on met de nieuwe vlaggenschepen van Samsung

Samsung presenteerde twee weken geleden in Barcelona de Galaxy S6 en Galaxy S6 edge. De Koreaanse fabrikant moest na de tegenvallende verkoopcijfers van de Galaxy S5, en vooral daardoor ook dalende omzet en winst, flink aan de bak om de harten van het grote publiek weer te stelen.

In de eerste twee weken na de presentatie is al duidelijk geworden dat de twee Galaxy S6 modellen overwegend positief ontvangen zijn en Samsung overladen worden met complimenten. De voorbestellingen, van providers, gaan door het dak en overtreffen zelfs de aantallen van de succesvolste Galaxy tot nu toe; de S4.

Afgelopen week kon ik een goed half uur met beide toestellen doorbrengen. Uiteraard nog lang niet voldoende voor een grondige review en dito conclusie, maar wel om een goede eerste indruk van de nieuwe Galaxy's te krijgen. Het resultaat kun je in onderstaande video bekijken. Enjoy!

Goed, het moge duidelijk zijn dat de edge variant van de Galaxy S6 mijn eerste keuze zou zijn. In tegenstelling tot de Galaxy Note Edge is Samsung er bij de S6 edge wel in geslaagd een gelikt toestel te ontwerpen. De Note Edge oogde, en voelde, toch wat lomp als je hem van dichtbij bekeek en vast hield.

Ik ben erg benieuwd naar de prestaties van de Galaxy S6 (edge) wanneer ik ze wat langer gebruik. Dat is iets voor medio april wanneer de toestellen op de markt komen en de demo exemplaren op de deurmat vallen ;)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.