Toestellen
13 november 2008 - Ron Smeets

Eerste indruk van de Nokia E63

Nog geen drie uur nadat Nokia het officiele persbericht over de E63 de deur uit gedaan had viel bij een Oostenrijkse blogger al een 'pre-productie' model op de mat.

Ik kan me voorstellen dat hij de afgelopen nacht maar weinig geslapen heeft met zo'n exclusief kadootje in zijn handen ;-) Op zijn blog heeft hij inmiddels enkele eerste indrukken van het toestel gepubliceerd.

Vooalsnog gaan die voornamelijk over de grootte en het uitpakken van de E63 maar hij beloofd op korte termijn met een uitgebreidere (p)review te komen.

Volgens TamsS60 is het toetsenbord van de E63 beter dan dat van zijn grotere broer. De toetsen zijn dit keer blijkbaar van een 'rubber achtige' stof gemaakt waardoor het 'beter typt'. Verder komt hij nog tot de conslusie dat de E63 niet in een hoesje van de E71 past. Op zich niet zo gek want de E63 is weliswaar 2mm smaller maar toch vooral ook 3mm dikker.

Ik ben benieuwd wat onze Oostenrijkse vriend de komende dagen nog meer gaat schrijven over zijn E63 prototype ;-)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.