Reviews
22 september 2016 - Ron Smeets

Eerste indruk van de iPhone 7 Plus (video) Wat is er allemaal veranderd en hoe groot is de 'mini-jack-schok'?

Toen de iPhone 7 nog niet veel meer was dan een gerucht werd al snel duidelijk dat Apple dit jaar, ondanks dat hij een nieuw modelnummer zou krijgen, uiterlijk niet heel erg veel aan het toestel zou veranderen ten opzichte van de iPhone 6 en 6S. Er werd vooral veel geroepen over het mogelijk verdwijnen van de 3.5mm headset aansluiting, de mini-jack.

Na de presentatie, enkele weken geleden, was meteen duidelijk dat die laatste 'vrees' bewaarheid geworden is en dat de iPhone 7 (Plus) uiterlijk nauwelijks verschilt van zijn voorgangers. De vraag is natuurlijk of wij, en met name de Apple fans, daar zo rouwig, of zelfs boos, om moeten zijn.

Ik heb zelf inmiddels een testexemplaar van de iPhone 7 Plus in gebruik en hoewel er dus geen grote uiterlijke veranderingen te zien zijn is er ten opzichte van zijn voorgangers met name binnenin natuurlijk wel het een en ander aangepast. In onderstaande video kun je zien, en horen, wat ik van alle iPhone 7 vernieuwingen vind. Uiteraard komt 'mini-jack-gate' ook aan de orde ;)

Goed, dat hebben we dan maar alvast gehad ;) Verder kan ik na amper 12 uur nog niet heel erg veel zeggen over mijn ervaringen met de nieuwe iPhone. Daarvoor moet ik hem echt iets langer in gebruik nemen en dat ga ik de komende dagen ook zeker doen.

Ik ben in die korte tijd wel al behoorlijk onder de indruk geraakt van de duo camera van het toestel. De eerste foto's die ik en mijn cameraman Jöran er gisteren mee maakten lieten veel meer details en mooiere kleuren zien dan we gewend waren van de vorige iPhones. De komende dagen ga ik de camera van de iPhone 7 Plus zeker ook vergelijken met enkele van zijn concurrenten.

Zoals ik in de video ook al zei vind ik het wegwerken van de lelijke antennestrepen zoals we die bij de iPhone 6(S) zagen uiterlijk de meest positieve verandering. Het feit dat het toestel waterdicht is zal voor sommige gebruikers ook als een welkome verbetering gezien worden.

Apple heeft al aangegeven dat ze de verkoopcijfers van de eerste dagen en weken niet openbaar zullen maken. Ik ben echter wel benieuwd naar het aantal consumenten die eigenlijk een Galaxy Note 7 wilde kopen en door de problemen met dat toestel, en de langere wachttijd in landen (o.a. hier) nu toch maar voor een iPhone 7 Plus kiezen. Het prijsverschil tussen die twee toestellen is namelijk nog wel te overzien. De 32GB iPhone 7 Plus is maar 60 euro duurder dan de 32GB Galaxy Note 7.

Enfin, de komende dagen ga ik de iPhone 7 Plus intensief gebruiken en vergelijken. Van die bevindingen maak ik dan zeker ook weer een video en artikeltje;)