Toestellen
11 december 2008 - Robbert Kooistra

Eerste indruk van de BlackBerry Storm

Zo daar is hij dan. Eergisteren opgehaald bij de winkel, mijn nieuwe Blackberry Storm. Nu ik er net 2 dagen mee bezig ben word ik steeds enthousiaster.

Toen ik hem ophaalde schrok ik eerst enorm, het scherm zat los, maar navraag bij het winkelpersoneel wes uit dat dit normaal is voor het touch (Click) scherm. Ik moet zeggen dat het echt ongelofelijk prettig werkt. Als je je vinger legt op bijvoorbeeld berichten moet je daarna ook nog daadwerkelijk het scherm indrukken voor de map wordt geopend. Het is haast alsof je een soort computermuis in je handen hebt. Het enige waar ik me nog wel zorgen over maak is de hoeveelheid stof die het gaat vergaren.

Een van de functies waarvoor je de Storm volgens mij niet voor hoeft te kopen is de camera. Behalve dat het slechts een 3.2MP versie zijn de foto's bij de wat donkere  omstandigheden ook een beetje teleurstellend. Overdag met de image stabilliser zijn wel weer mooi. Maar als je een fanatieke fotograaf bent moet je echt een digitale camera erbij kopen.

Wat mij in positieve zin weer opviel is het gemak waarmee je met de Storm kunt internetten. Je kunt zowel een browser openen en zelf surfen als ook Vodafone wap 2.0. openen, met daarbij een aantal hotlinks naar o.a.  nu.nl, 9292ov.nl en buienradar. Een andere leuke extra feature is MSN waarmee je meteen lekker makkelijk je mail kunt synchroniseren van maximaal 10 accounts.

Ook handig is de mogelijkheid om het ontgrendelen van je scherm met een wachtwoord te beveiligen. De geluidskwaliteit van de muziekspeler is ronduit fenomenaal te noemen en ook de schermkwaliteit bij het afspelen van video's verdient een compliment. Het enige nadeel is de speaker die meteen veel  stof tot zich neemt. Muziek, video's of andere data erop zetten of eraf halen is kinderlijk eenvoudig. Je sluit de telefoon gewoon aan op de usb-poort en er komt een verwisselbare harde schijf te voorschijn op je PC of laptop. Verder heb je geen gedoe met het organiseren van muziek- en videobestanden, alles staat in een map.

Kortom de Storm is volgens mij een leuk toestel dat zeker zijn geld waarmaakt. Hou je van touchscreen en eenvoud dan moet je dit toestel hebben, je kunt hem plaatsen in het rijtje van iPhone, Sony Ericsson X1 en de HTC Touch Pro. De Blackberry wint naar mijn mening van de iPhone en de X1. De Touch Pro is er redelijk gelijk aan.

Pluspunten:
- Goed touchscreen
- Makelijk in de bediening
- Mooi uiterlijk
- Makelijk op de PC aan te sluiten als verwisselbare harde schijf en geen gedoe met 20 verschillende  mappen.

Minpunten:
- "los" touchscreen waar misschien veel stof komt
- "slechts" 3.2MP camera
- Speaker vergaart veel stof/draden.

Over de auteur: Robbert Kooistra