Toestellen
27 april 2007 - Ron Smeets

Eerste indruk van de BlackBerry 8800

Sinds een maand heb ik weer eens een BlackBerry, de 8800 dit keer. Binnenkort verschijnt er een uitgebreide review van het toestel, maar de eerste indrukken wil ik nu alvast 'kwijt'.

Wat op het eerste gezicht, als je de doos open maakt, meteen opvalt zijn de looks van de 8800. BlackBerry is het stadium van de saai uitziende blauw of zwarte toestellen inmiddels duidelijk ontstegen en de 8800 ziet er dan ook blits uit.

Jammer is wel dat, als je 'm vastpakt en van dichtbij bekijkt, voor de glimmende buitenkant net effe 'n iets te goedkope plasticsoort gebruikt is, ook voor de chroom-look zijkanten. Dat zal ongetwijfeld te maken hebben met het gewicht (zo licht mogelijk design), maar de 8800 (en de meeste BlackBerries) is niet bepaald een toestel dat je zonder het bijgeleverde heuptasje zult meedragen. Dat tasje is overigens wel weer van mooi leer gemaakt en is ook bijzonder stevig.

De 8800 heeft geen camera, maar dat zal de gemiddelde BlackBerry gebruiker een zorg zijn. Die heeft ongetwijfeld meer aan de ingebouwde GPS ontvanger. Helaas worden de routekaarten en Navigatie software niet standaard meegeleverd. Iets dat Nokia bij de N95 wel doet, maar daar moet je dan weer een apart Navigatie abonnement afsluiten om het goed te kunnen gebruiken. De BlackBerry 8800 heeft natuurlijk wel een microSD geheugen optie zodat je de kaarten en software eenvoudig kunt toevoegen.

Het instellen van een (web)mail account is echt een kwestie van minuten (of nog minder voor de ietwat geoefende gebruiker). Binnen enkele ogenblikken na het invoeren van mijn email adres, login naam en wachtwoord liepen de eerste mailtjes al binnen.

Inmiddels heb ik mijn 8800 dus ruim een maand in gebruik en ik moet zeggen dat ik helemaal weg ben van de push mail functie. Ik ben nogal eens onderweg en heb ook een Treo 750 (met Windows Mobile en Outlook/Exchange koppeling) en dan is het direct toegang hebben tot je mail, zonder daarvoor zelf iets te moeten doen of met een laptop bij een Hotspot te gaan staan, een heerlijk gevoel.

Wat ik natuurlijk wel nog moet bekijken zijn de kosten voor dit gemak. Dat zal in de review zeker aan de orde komen.

Tot nu toe moet ik concluderen dat de BB8800 een prachtig toestel is. Om te bellen is ie wat groot, maar daarvoor gebruik ik 'm dan ook niet. Binnenkort meer!Gerelateerde links:
Introductie BlackBerry 8800 op 3GSM
Foto's van de BlackBerry 8800
Blackberry 8800
WiFi versie van de BlackBerry 8800 gespot?
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.