Toestellen
10 januari 2014 - Ron Smeets

Eerste indruk Sony Xperia Z1 Compact en Lifelog Smartband

Enkele dagen geleden presenteerde Sony op de CES de Xperia Z1 Compact en de Smartband. Tijdens de Nieuwjaars / CES borrel kon ik gisteren beide nieuwe gadgets al even onder handen nemen. Na de 'break' kun je een uitgebreide videopreview van de Xperia Z1 Compact en de Smartband met Lifelog app bekijken.

Dat Sony een 'kleinere' versie van de Xperia Z1 gepresenteerd heeft is geen erg grote verrassing. De concurrentie deed dat de afgelopen periode ook al en de 'compacte' smartphones met doorgaans een vriendelijker prijskaartje worden best goed verkocht. Bij de Z1, die voor een smartphone met een 5 inch display groter is dan zijn concurrenten, is de komst van een Compact model extra welkom. 

De Xperia Z1 Compact ligt door zijn formaat bijzonder prettig in de hand en het 4.3 inch HD scherm is groot genoeg. De afwerking is, zoals we van Sony gewend zijn, erg fraai. Datzelfde geldt voor de gebruikte materialen (behuizing). Sony heeft het toestel uitgerust heeft met vrijwel exact dezelfde high-end specs als zijn grote broer. Alleen de accucapaciteit is iets kleiner en het scherm heeft een standaard HD resolutie. Opvallend is wel dat het scherm van de 'kleine Z1' een veel betere leesbaarheid heeft bij grotere kijkhoeken dan zijn grote broer. Dat is in onderstaande video ook goed te zien. De Xperia Z1 Compact is, qua specs ook meteen de snelste en best fotograferende 'mini smartphone' van dit moment.

Met de introductie van de Smartband in combinatie met de LifeLog app probeert Sony een hele nieuwe doelgroep aan te spreken. De intelligente armband en app 'loggen' letterlijk alles wat je dag en nacht doet. In de LifeLog kun je vervolgens bekijken wat je allemaal, wanneer, gedaan hebt. Daarnaast kun je ook gebeurtenissen 'taggen'. Sony erkende zelf al dat het verkopen van de Smartband, en de uitleg daarbij, een hele uitdaging zal worden. Je moet het namelijk gebrobeerd en gezien hebben voordat je weet wat je er allemaal mee kunt doen. En of het een zinnig gadget is. Enfin, bekijk onderstaande video maar. Daarin probeer ik, naast mijn eerste indruk van de Xperia Z1 Compact, jullie te laten zien wat de Smartband en Lifelog zoal inhoudt. Enjoy!

http://www.youtube.com/watch?v=-a9EBPhaJu4
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.