Toestellen
27 mei 2014 - Ron Smeets

Eerste indruk en videopreview HTC One Mini 2

Op 15 mei presenteerde HTC de compacte variant van de One (M8), de HTC One Mini 2. Afgelopen week, in Frankrijk, kon ik de nieuwe kleine One even uitproberen.

Vrijwel alle grote fabrikanten lanceren tegenwoordig ook een compacte uitvoering van hun topmodel smartphone. Sony kiest er daarbij voor om de specs, op de afmeting van het scherm na, vrijwel identiek te houden. De andere merken zoals Samsung, LG en ook HTC, rusten hun mini's iets minder goed uit. Compact betekent in die gevallen ook goedkoper en iets minder compleet.

Eerste indruk en video preview

Zo heeft de One Mini 2 een HD (720p) schermresolutie, een 1.2 GHz quad core processor en 1GB RAM terwijl zijn grotere broer voorzien is van een full HD scherm (1080p), 2.3 GHz quad core processor en 2GB RAM. Daarmee zijn de grootste verschillen wel benoemd. Althans, diegene die in het voordeel van de One (M8) spreken. Het meest opvallende verschil is toch wel de aanwezigheid van een 13 megapixel camera in de One Mini 2. HTC heeft er dus voor gekozen om (tijdelijk?) af te stappen van de UltraPixel cameratechnologie.

Mijn eerste indruk, zoals ook in onderstaande video besproken wordt, is dat de camera van de One Mini 2 in veel omstandigheden beter presteert dan die van zijn grotere broer. Foto's die met de Mini 2 genomen zijn lijken scherper en kleurechter. Op de volgende pagina staan enkele vergelijkende foto's. Meer foto's, en in hoge resolutie, staan in dit album op de Flickr pagina van Mobile Cowboys.

Het design van de de HTC One Mini 2 is wederom erg fraai. Het geborstelde aluminium van de behuizing ziet er ook weer erg strak uit. De vorige One Mini had nog een ietwat lelijke plastic rand rondom het toestel. Die is bij de opvolger grotendeels verdwenen.

De videopreview: 

Sinds het opnemen van de videopreview heb ik het toestel nog drie dagen in gebruik gehad. De prestatie van de accu is mij alleszins meegevallen. De One Mini 2 heeft een 2100 mAh accu. Dat is bijna 20% minder dan de One (M8). Toch kun je met de One Mini 2 ook twee dagen vooruit zonder hem tussentijds te moeten bijladen. Natuurlijk geldt dat niet bij zeer intensief gebruik. In Frankrijk heeft het toestel enkele dagen dienst gedaan als WiFi hotspot, maar dan is de accu aan het eind van een werkdag echt wel leeg.

Foto's HTC One Mini 2 vs One (M8)

Foto 1:

One Mini 2: 1-Mini2

One (M8): 1-M8

Foto 2:

One Mini 2: 4-Mini2

One (M8): 4-M8

Foto 3: 

One Mini 2: 7-Mini2

One (M8): 7-M8

Foto 4:

One Mini 2: 11-Mini2

One (M8): 11-M8

Foto 5:

One Mini 2: 12-Mini2

One (M8): 12-M8

Kijk voor meer foto's, en in hoge resolutie in dit album op onze Flickr pagina.

Foto's van de HTC One Mini 2

HTC-One-Mini-2-Front HTC-One-Mini-2-Back HTC-One-Mni-2-Display HTC-One-Mini-2-Bottom HTC-One-Mini-2-Top HTC-One-Mini-2-Side-a HTC-One-Mini-2-Side-b HTC-One-Mini-2-Camview

HTC-One-Mini-2-One-M8-Front HTC-One-Mini-2-One-M8-Back

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.