Nieuws
23 juli 2005 - Ron Smeets

Eerste Hulp per GSM

Eerder deze week berichtten wij al eens over de vele medische toepassingen die onderzoekers aan GSM denken te gaan toedichten de komende jaren.

Het Duitse Bitos heeft een commerciele applicatie ontwikkeld waarbij je GSM tot EHBO handboek wordt verheven. Bij een ongeval leidt M-Aid de gebruiker met enkele basisvragen over de toestand van het slachtoffer naar eventuele levensreddende acties die ondernomen kunnen worden.

M-Aid is, voorlopig dus alleen in het Duits, voor 5 Euro te downloaden.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.