Nieuws
17 oktober 2008 - Ron Smeets

Eerste huis met QR Code

In navolging van Go-Tan heeft de QR Code nu ook zijn intrede gedaan in de huizenmarkt.

Het eerste 'Te Koop' bord dat voorzien is van een dergelijke code staat sinds deze week in Utrecht. Potentiele kopers kunnen met hun camphone de code fotograferen om direct naar de mobiele infosite van de makelaar en het huis te surfen.

QR Codes (zie afbeelding) zijn niet nieuw. In Japan worden ze al enkele jaren gebruikt, onder andere door McDonalds en een lampen fabrikant (nee, niet Philips).

Met deze twee nieuwe Nederlandse initiatieven lijkt het er op dat het fenomeen hier ook langzaam maar zeker een weg naar het grote publiek gaat vinden. Camphones zijn natuurlijk al lang niet meer weg te denken. Het wordt zelfs steeds lastiger om een toestel te kopen dat géén camera heeft. Nu ook mobiel internetten steeds goedkoper wordt is weer een drempel verdwenen voor het succes van dit soort technologiën.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.