Nieuws
26 maart 2010 - Ron Smeets

Eerste HTC met Windows Phone 7 komt nog dit jaar op de markt

Windows Phone 7 is op dit moment nog niet veel meer dan wat gebakken Microsoft lucht. Ja, er zijn al prototypes getoond van toestellen waarop demo-versies van de User Inter te zien waren, maar veel meer tastbaar 'bewijs' over hoe het er nu precies gaat uitzien en werken is er nog niet.

Onder de toestel fabrikanten is de race wie 'het eerste Windows Phone 7 toestel in de winkels' zal hebben al in volle gang. LG hoopt er nog dit jaar eentje te kunnen introduceren en ook HTC roept nu, bij monde van CEO Peter Chou, hetzelfde.

Meer details liet Chou in het interview met Forbes nog niet los. Wel ging hij ook nog even in op de Nexus One. Hij noemde de verkoop van 150.000 exemplaren geen tegenvaller maar een 'bewonderenswaardige prestatie' van Google. Volgens Chou wilde Google namelijk geen megaseller toestel in de markt zetten maar heeft men de Nexus One alleen gemaakt en in de winkels gelegd om aan te kunnen tonen hoe goed Android kan zijn en wat het OS allemaal in zijn mars heeft. Tja, dat zou ik nu ook zeggen ;-))

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.