Nieuws
21 april 2009 - Ron Smeets

Eerste HTC met Snapdragon processor komt in Q3

Volgens DigiTimes zal de eerste HTC smartphone die met een Qualcomm Snapdragon processor uitgerust is op z'n vroegst eind Q3 van dit jaar op de markt gaan komen.

Eerdere geruchten rondom het uitlekken van HTC's roadmap voor 2009, spraken van Q2 als mogelijke releasedatum. Volgens DigiTimes zal HTC dit jaar nog twee Snapdragon toestellen op de markt zetten, een met een 3.6 inch touchscreen display en een met een display (ook touchscreen) van maar liefst 4.8 inch. Klinkt goed!

De eerste Snapdragon smartphone die de winkels zal gaan bereiken wordt de Toshiba TG01. Volgens die fabrikant zal die nog voor de zomer op de beschikbaar komen. Ook Acer kondigde onlangs al aan met een Snapdragon Smartphone te gaan komen. Waarschijnlijk in de tweede helft van dit jaar.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.