Nieuws
25 augustus 2014 - Ron Smeets

Eerste HTC met 64 bit octacore processor in de maak

HTC wordt al geruime tijd in verband gebracht met geruchten over een in ontwikkeling zijnde smartphone met een 64 bit processor die binnenkort onthuld zou gaan worden.

De Taiwanese fabrikant heeft nu op haar eigen Weibo account gemeld dat 's werelds eerste smartphone met een 64 bit octacore processor van HTC afkomstig zal zijn. Er staat ook een datum bij: 4 september. Dat zou dus betekenen dat we dit toestel in Berlijn, op de IFA, al mogen verwachten.

Welk toestel dat wordt? Daarover zegt de fabrikant nog niets, maar het zal waarschijnlijk niet de 64-bit A11 zijn waarover al een tijd geleden gespeculeerd werd. Van de andere kant; in de posting van HTC is wel een toestel te zien zonder de kenmerkende 'One' speaker gaatjes en met een kleurrijke rand. Dat zou weer kunnen duiden op een Desire achtige smartphone. Dan lijkt de kans dus groot dat het de Desire 820 wordt. Voor dat toestel postte HTC Life in China enkele dagen geleden ook al eens een teaser

Via (Chinees)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.